Наша історія

Конфіндустрія Україна була заснована в квітні 2018 р. за ініціативою промисловців, підприємців, професіоналів, менеджерів та консультантів (багато з яких мають значний досвід роботи в Міжнародній Системі Конфіндустрії), залучаючи свої професійні навички та енергію для створення найбільш сприятливих умов для розвитку бізнесу через пропозиції, колективні заходи та ділові мережі, характерні для асоціації Конфіндустрія.

Асоціація італійських підприємців в Україні була створена під назвою "Конфіндустрія Україна". Та визнає його інституціональний референс у Послі Італії в Україні, і, у відношенні своєї незалежності та автономії, співпрацює та гармонує з діяльністю Посольства.

Основна Місія асоціації полягає у представленні та супроводі італійських компаній у розвитку їх діяльності у різних секторах, що приносить італійську досконалість для України та сприяє економічним відносинам між двома країнами.

Асоціація приймає Кодекс Етики та Асоціативних Цінностей Конфіндустрія, а створенна Асамблеї членів-засновників  призначила свій власний орган управління, який представлений таким особами:

• Марко Тозон - президент;
  • Доменіко Іовіне - віце-президент по відносинам з Конфіндустрії та Італійською системою;
  • Паскуале Чіоффі - віце-президент з Комунікацій та Асоціативний Розвитку.

26 липня 2018 року Конфіндустрія Україна отримала статус Міжнародного територіального представництва  від Ради Президії Конфіндустрії Італія, а також Confindustria Est Europa оголосила її членом мережі.

Як засновник італійського підприємництва в Україні, асоціація пропонує своїм членам відповідну підтримку діяльності (партнерство та контакти, конвенції та угоди, допомога та посередництво в установах України, контакти з італійськими компаніями та Балканськими інститутами), а також зустрічі та семінари з найбільш актуальних питань української економіки.